Megtanulható-e egy hónap alatt előképzettség nélkül a kínai arcdiagnosztika és meridián masszázs?

A kínai arcdiagnosztika és meridián masszázs önállóan tanulható, más masszázsok ismeretét nem feltételezi.
Az elméleti anyagban részletesen szó esik a diagnosztika módszertanáról, gyakorlati példákon keresztül érthetővé és követhetővé válik a folyamat. A meridiánok rendszerét megismertetve, bemutatjuk a legfontosabb pontok kezelését, ezzel együtt az akupresszúra módszerét is.

A masszázs gyakorlat elsajátítását milyen eszközök segítik?

A videó felvételen egy komplett kezelés látható, először lassú ütemben, magyarázatokkal, majd megszakítás nélkül, dinamikusan, ahogyan stúdió körülmények között is kezelünk. Ha ez nem elégséges, Masszázs Műhelyünkben lehetőség van gyakorlásra, előzetes bejelentkezés alapján.


Mi a különbség a kínai Arcdiagnosztika és Arc-reflexológia tanfolyam között?

Mindkét  tanfolyam keleti diagnosztikai alapokra épül. Az egyik a yin és yang elvén, a szervezetben keringő chi  eloszlása, többlete vagy hiánya alapján „diagnosztizál”. Megtekintésben fontosak a külső jegyek, arányok, bőrszín…
Az arcreflexológiában az arcon található reflexpontok telítettsége, energia blokkja  ad információt az egészségi állapottal kapcsolatban . Így a kezelés i a reflexológiával rokon módszerekkel zajlik.

Kozmetikusok számára használható-e az arcreflexológia tanfolyamon megszerzett tudás?

A kozmetikai kezelést  magasabb szintre lehet emelni, a szépség mellett az egészség szolgálatába lehet állítani. Az arcreflexológiával történoő arcmasszázs tudása növeli a szakmai bizalmat, a szolgáltatások sokszínűségét.

Otthon, családban alkalmazható-e a kínai meridián masszázs?

Családban, ismerős, baráti körben a kínai meridián arcmasszázs elsősorban prevenciós jelleggel,

  • látás és hallásproblémák
  • emésztőrendszeri panaszok (pl. puffadás)
  • felső légúti betegségek
  • migrén, fejfájás, szédülés
  • alvásproblémák, stressz esetén alkalmazható

Kisgyermekes anyukáknak felbecsülhetetlen a tudásanyag, mert megelőzhetők vele a komolyabb lázas, hurutos állapotok, ha már a nátha elején tisztítjuk az orr és arcüreget. És még élvezik s a gyerekek!